Om CrossFit

Med udgangspunkt i en tiltagende sundhedsbevidsthed hos den enkelte, stiller udøveren også større og større krav til fitness-centre og udbydere af diverse træningsformer. CrossFit træningen er ikke bare et alternativ til allerede eksisterende træningsformer, men er på mange måder banebrydende i sin enkle og let tilgængelige måde at udøve træningen på.
Derudover udmærker CrossFit sig ved at øvelser og træning kan udføres individuelt eller som holdtræning, hvorfor træningen i høj grad også har et socialt element tilknyttet, og derfor også kan bruges til at skabe netværksrelationer.
I Danmark er interessen trinvis vokset, og må i al beskedenhed siges at have nået en hvis popularitet. CrossFit har endvidere den fordel, at den ikke kun kan udøves indendørs i centrene, men CrossFit udøves ligeså gerne udendørs.

 

Historie

”CrossFit er et styrke- og konditionsprogram, der er bygget op omkring konstant varierende funktionelle bevægelser, der udføres ved relativ høj intensitet”- Coach Glassman

Greg Glassman, en tidligere amerikansk elitegymnast, startede CrossFit i 1980'erne i sin egen garage. Greg fik hurtigt mange tilhængere, der kunne se, at træningen var ekstremt effektiv og motiverende og især politiet, militæret og elitesportsfolk fik øjnene op for denne intensive træningsform. I 1995 blev Greg Glassman ansvarlig for den fysiske træning for politiet i Santa Cruz, Californien. Samme år åbnede han det første CrossFit Gym i samme by.

www.crossfit.com blev lanceret i 2001 og hermed tog udviklingen fart.

I 2005 var der 18 Gyms. I dag findes der over 2000 CrossFit Gyms over hele verden. I følge Canadas Business News Network er CrossFit en af de hurtigst voksende fitness-bevægelser nogensinde og netværket vokser sig større hver dag. CrossFit kulturen har i høj grad gennemgået en transformation, hvilket har givet sig udslag i, at CrossFit ikke kun bruges og udøves i centre, men i USA bruges CrossFit i dag af en række skoler over hele landet. CrossFit bruges derudover af diverse offentlige myndigheder i en række social-relationer, som værende understøttende for en række ungdomsprojekter.

Hvad er CrossFit og hvem kan dyrke det?

CrossFit er for alle uanset køn og alder – det er til dig, der vil have:
- En træning der er forskellig fra dag til dag – varigheden, bevægelserne, gentagelserne og vægten. Der trænes på forskellige måder – langsomt/hurtig, tungt/let, mange gentagelser/få gentagelser. Variationen og de forskellige måder er en god motivationsfaktor, da der altid er nye udfordringer.

- En træning der bygger på kroppens naturlige bevægelser som at stå, sidde, kaste, trække, løfte, skubbe, klatre, løbe og hoppe. Alle bevægelserne involverer flere led og muskelgrupper. Der er INGEN statisk isolerede øvelser i maskiner.

- En træning med intensitet der giver hurtige resultater – en forbedring af iltoptagelsen og fedtforbrændingen. Intensiteten kan holdes højt fordi en ”Workout Of the Day” (WOD) er på 5-25 min – hele kroppen aktiveres og flere muskelgrupper arbejder på en gang og hver gang skal der præsteres maksimalt. 

- Det er hårdt – man kommer til at svede og kroppen og psyken bliver presset, men alle kan være med, da alt i CrossFit kan tilpasses den enkelte og dennes niveau, så både bedstemor og topatleten kan være med. Træneren hjælper med teknikken til hver øvelse.

Med CrossFit får du styrket din smidighed, kondition og styrke.

Udstyret der bruges i CrossFit er bl.a. kettlebells, vægtstænger, gymnastikringe, reb, pull-up stativer, medicinbolde, sandsække, romaskiner, sjippetove, vægtslæder, traktordæk og en lang række andet udstyr.


Obstacle Race Team - Crossfit Holbæk

Deltag og udfordre dig selv I Holbæk’ eneste Obstacle race!!
Crossfit Holbæk er, i år, vært for 3 fede løb i skoven efter Munkholmbroen.
Alle løbene indeholder vand, basale CrossFit/styrkerelaterede øvelser og fede udfordringer!!

Hvert løb afsluttes med hygge, grillpølser og øl/vand (inkluderet i prisen).

Der er begrænset pladser – så tilmeld dig nu hos Crossfit Holbæk - Havnevej 11B

Pris for alle løb; 200 kr.
Løbene afholdes D. 21. juni -D. 19. juli - D. 23. August – Kl. 16.00-20.00

Tag dine venner og familie med!
Find mere information i CrossFit Holbæk - Obstacle Race Team